Decontaminarea suprafetei se impune a fi efectuata in special in cazul pardoselilor vechi din lemn, piatra ciment,etc. ce au fost contaminate cu uleiuri,ceara,etc. si peste care se aplica un nou tip de pardoseala sau finisaj.

Reparatii
Reparatiile stratului suport fac parte din etapa pregatirii suportului pe care urmeaza sa se monteze parchetul sau pardoseala din lemn, precum si alte tipuri de pardoseli, etapa foarte importanta in procesul de montaj. Constituind un criteriu in alegerea unui sistem de lucru corect, starea stratului suport poate duce la reparatii foarte variate in functie de fiecare santier sau spatiu de lucru si difera de la o lucrare la alta, fiecare noua lucrare avand propriile ei particularitati. Detaliem pe scurt cateva tipuri de reparatii
- plombele sunt reparatii locale ale stratului suport ce se realizeaza prin acoperirea unor gauri existente in pardoseala
- sudurile se realizeaza cu produse speciale ce permit tratarea si repararea fisurilor existente in sape.
- alte reparatii - depind de particularitatile suportului care de obicei este foarte variat ca:
- planeitate
- duritate
- temperatura
- nivelul umiditatii
Ce impun operatiuni cum ar fi nivelarea treptelor din beton, reparatii la pardoseli si repararea gaurilor de la probele de determinare a umiditatii din sapa grosiera, etc.

Consolidare
Consolidarea se impune a fi efectuata ca tratament de intarire aplicat substraturilor pe baza de ciment sau anhidrice ( sape de ipsos ), astfel ca dupa efectuarea procedeului partea superficial a suportului devine dura, rexistenta la abraziune, la apa, la unii acizi, baze si uleiuri.
Consolidarea poate fi:
- de profunzime (in cazul in care suportul are o rezistenta mecanica scazuta si are o porozitate ridicata)
- de suprafata (in cazul in care nu este necesara o consolidare in profunzime a stratului suport)

Sape de egalizare
Suprafata suportului trebuie sa fie plana. O suprafata denivelata atrage dupa sine o investitie mai mare, investitie care se reflecta intr-o cantitate mai mare de materiale. Astfel se toarna sape de egalizare semiuscate, aderente sau flotantate pentru egalizarea suprafetelor. Executarea acestor sape de catre specialisti si cu utilaje specializate confera un plus de garantie lucrarii, iar intr-un sistem de lucru diminueaza costurile


Bariere
Pentru a impiedica transferul umiditatii din sapa catre parchet, se aplica diferite produse care creeaza bariere:
- de praf (au rolul de a opri praful sa migreze si se pot face cu aproape orice tip de primer)
- de vapori (au rolul de a stopa vaporii de apa care urca spre finisajul pardoselii)
Caroiaje / structure
       Caroiaje / Structuri sunt altenativa clasica la sapele de egalizare, atunci cand este nevoie de un suport mai putin rigid sau in cazul unor pardoseli flotante sau elastice, putandu-se executa din materiale foarte variate.
Autonivelante
Sapele autonivelante reprezinta produse speciale pe baza de ciment cu intarire si uscare rapida, consistenta fluida si caracter autonivelant excelent, utilizata pentru nivelarea si corectarea diferentelor de nivel.

Intra in legatura

Alveco Montaj