Sâmbătă Aprilie 21 , 2018
Text Size
   

ImageAlegerea pardoselii

Diversitatea de produse pentru alegera pardoselilor face ca alegerea finala pentru amenajarea interioara a locuintelor să fie dificila. Dar de cele mai multe ori cumpararea parchetului sau a pardoselii se face raportat la pret.

ImageAlegerea sistemului de montaj

Alegerea sistemului optim de montaj si a materialelor specifice se poate face numai in functie de constatarile efectuate, dupa alegerea tipului de pardoseala si tinandu-se cont de nota de constatare completata in...

ImageReparatii

Constituind un criteriu in alegerea unui sistem de lucru corect, starea stratului suport poate duce la reparatii foarte variate in functie de fiecare santier sau spatiu de lucru si difera de la o lucrare la alta, fiecare noua lucrare avand...

ImageConsolidare

Consolidarea se impune a fi efectuata ca tratament de intarire aplicat substraturilor pe baza de ciment sau anhidrice ( sape de ipsos ), astfel ca dupa efectuarea procedeului partea superficial a suportului devine dura, rexistenta la abraziune...

ImageParchet

Un avantaj  major este faptul ca dupa o perioada de timp se poate slefui, si dupa fiecare slefuire, pardoseala de tip parchet masiv va arata ca noua. Punctele forte ale acestui tip de parchet sunt durata mare de exploatare (80-100 ani)...

ImagePVC – Linoleum

Montaje prin lipire, in dale sau covoare, sudate sau sigilate ideale pentru birouri, holuri, cantine, unitati medicale sau spatii publice dar si rezidentiale...

Controlul ambientului

  • Parametri

De ce este atat de important controlul ambientului?

Umiditatea din aer poate crea neplaceri, cum ar fi:

- generarea condensului care poate duce la aparitia petelor de mucegai pe puntile termice,

- deformarea parchetului sau pardoselilor,

- aer umed greu de respirat care favorizeaza aparitia bacteriilor si ciupercilor, mucegairea mobilei, condens in exces pe geamuri,

- costuri de incalzire ridicate (este necesara si incalzirea vaporilor de apa din aer).

Astfel, controlul umiditatii aerului este la fel de important ca si cel al temperaturii si se impune a fi efectuat inainte, in timpul dar si dupa finalizarea lucrarilor.

Rolul important pe care-l joaca apa in viata noastra nu necesita alte afirmatii. Insa ceea ce trebuie scos in evidenta este, faptul ca aerul pe care il respiram contine si apa, ceea ce reprezinta umiditatea aerului. Aceasta umiditate a aerului trebuie controlata sau mai bine spus, tinuta sub control. Conditiile ideale care trebuiesc respectate in casele noastre sunt:

- umiditatea trebuie sa fie in jurul valorii de 50% , intre 40%-60%,

- temperatura ambientala intre 19-24 gC

De aceea in orice locuinta trebuie sa existe in permanenta un termometru si un hidrometru


 Alveco montaj  Alveco montaj

  • Dezumificare

Dezumidificarea este procesul ce se impune a fi efectuat atunci cand umiditatea aerului din incaperi depaseste 60% , in special vara, cand valorile mai crescute indica surplus de apa in aer, ce pot duce la condens.

Umiditatea ambientului din incaperi poate fi controlata cu ajutorul aparatelor de aer conditionat prin functia de dezumidificare, mai mult sau mai puţin pretenţioase, care simultan cu răcirea aerului descresc şi umiditatea relativă a acestuia, sau cu ajutorul aparatelor de dezumidificare. In cazul in care umiditatea aerului este excesiva se vor folosi aparate de dezumidificat profesionale, care se aleg in functie de modul de utilizare a incaperii, marimea si destinatia  incaperilor, temperatura, nivelul umiditatii, umiditatea necesara, tipul utilizarii - de scurta durata - ex. uscarea constructiilor sau utilizare de lunga durata - pastrarea camerelor in conditii uscate, precum si in functie si de alti factori care vor fi apreciati de specialistii in domeniu.

 

  • Umidificare

Umidificarea este procesul ce se impune a fi efectuat atunci cand umiditatea aerului din incaperi scade sub 40%, in special iarna, cand valorile tot mai scazute indica un aer tot mai uscat. Umidificarea se poate face cu aparate de umidificat, care se aleg in functie de modul de utilizare si marimea incaperii, nivelul umiditatii, umiditatea necesara, tipul utilizarii sau cu ajutorul unor umidificatoare de radiator, care sunt simple vase (oarecum estetice) cu apă, agăţate de acest corp de încălzire (soluţie minimală).

Lemn masiv

Un avantaj  major este faptul ca dupa o perioada de timp se poate slefui, si dupa fiecare slefuire, pardoseala de tip parchet masiv va arata ca noua.

Punctele forte ale acestui tip de parchet sunt durata mare de exploatare(80-100 ani), senzatia de stabilitate, posibilitate de a fi raschetat/slefuit de mai multe ori, poate fi colorat si  expus la diferite tipuri de finisaj, dupa fiecare reconditionare.

Vizitatori

Avem 37 vizitatori online

Dezumificare

Umiditatea ambientului din incaperi poate fi controlata cu ajutorul aparatelor de aer conditionat prin functia de dezumidificare, mai mult sau mai puţin pretenţioase, care simultan cu răcirea aerului descresc şi umiditatea.

Design

Aproape orice model de parchet, simplu sau complex, din lemn masiv sau stratificat montat  prin lipire sau prindere mecanica. Modelele pot fi infinite si pot fi create din diferite specii de lem care se pot combina intre ele.

Controlul ambientului

Image Umidificare

Umidificarea se poate face cu aparate de umidificat, care se aleg in functie de modul de utilizare si marimea incaperii...

Reparatii

ImagePlombe

plombele sunt reparatii locale ale stratului suport ce se realizeaza prin acoperirea unor gauri existente in pardoseala.

Pregatire suport

ImageSuduri

sudurile se realizeaza cu produse speciale ce permit  tratarea si repararea fisurilor existente in sape...